Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Criminalització i repressió, Estat espanyol i el Món, General, Illes Balears i Pitiüses

[Comunicat] Llibertat a les detingudes! Nosaltres també som anarquistes!

Publicat per dia 2 novembre 2015 – 10:273 Comentaris | 462 views

[Comunicat] Llibertat a les detingudes! Nosaltres també som anarquistes!

Share to Google Plus

Des d’Alternativa per Pollença es vol mostrar novament la solidaritat amb les anarquistes detingudes en el marc de l’Operació Pandora i seguir denunciant, com ho feren fa gairebé un any, que l’anomenada Operació Pandora no és més que un intent de criminalitzar al moviment llibertari i a tota la gent que treballa als marges per crear un món millor.

Dia 28 d’octubre s’ha produït una nova posada en escena d’aquesta estratègia.  Més de 500 Mossos d’Esquadra, instats per un jutge de l’Audiència Nacional, amb una espectacularitat peliculera, han escorcollat diversos locals als barris de Sants, Gràcia, el Clot, Sant Andreu del Palomar i a Manresa. A més han detingut a nou persones. És surrealista veure com el que s’han emportat com a proves són llibres, banderes, revistes, ordinadors i fins i tot ganivets de cuina. Explosius no n’han trobat, però això no els importa realment.
Això sí, tota la premsa, les televisions i les ràdios de l’estat s’han fet ressò de l’operació, que és el que cercaven els caps pensants de la policia i l’Estat. I ho han fet sense qüestionar-se el perquè de l’espectacularitat de l’operació, sense demanar-se quines són realment les motivacions d’aquest procés i, en la majoria dels casos, sense contemplar la presunció d’innocència. Titulars que parlaven de terrorisme anarquista i que donaven per certes les acusacions de la policia han aparegut a tots els mitjans. Ja no els posen ni el “pressumpte” davant.
La realitat és que aquesta operació ha anat a atacar directament als ateneus i centres socials, que tenen una vinculació amb el barri on estan arrelats. Uns espais lliures, de convivència, de cultura, que l’Estat no pot controlar i per tant els interessa tancar o criminalitzar a ulls del veïnatge.
Però també és cert que l’Estat es justifica a ell mateix en gran mesura basant-se en l’oferiment de seguretat pels ciutadans. A falta d’organitzacions terroristes i amb el cessament de la violència per part d’ETA, sense un enemic del que defensar a la població, ara és el torn de ressuscitar el terrorisme dels anarquistes. D’aquesta manera no els ha costat gaire inventar-se la història de que uns suposats Grups Anarquistes Coordinats, que fins i tot van presentar-se en societat a cara descoberta i explicant que volien dedicar-se a la difusió de les idees anarquistes, són una organització amb fins terroristes. Si fossin terroristes, perquè estan en llibertat els anarquistes detinguts fa un any en l’anterior operació Pandora i Pinyata? Tota aquesta història és molt poc creïble.
Ja ho vàrem dir i ho tornam a repetir: vivim en una societat lliberticida i no ho hem de permetre.
Llibertat a les detingudes! Nosaltres també som anarquistes!
Alternativa per Pollença

3 Comentaris »

 • ene escrigué:

  Sí, y yo soy Napoleón.

 • Yo també soc anarkoregidora guay escrigué:

  Cal tenir poca vergonya… nova casta de anarcopoliticutxes volent treure rèdit electoral de les injustícies generades pel mateix poder criminal que legitimen amb la seva participació. Haurien de canviar-se el nom per Esquizofrènia per Pollença.

  A més, sense tan si més no tenir en compte la sensibilitat de les pròpies detingudes a les quals diuen recolzar:

  “demanem que s’eviti utilitzar termes propis de la lògica del poder com a “innocents” o “culpables”” (https://efectopandora.wordpress.com/que-puedes-hacer/)

  hipocresia que, per desgràcia, ja gairebé ni sorprèn…

  • Una mica de capet escrigué:

   Un rèdit electoral de la hòstia, segur. Rèdit electoral per a les eleccions que, si es tornen a presentar, seran d’aquí 4 anys? Ni cap ni peus l’argument. 
   Em pareix que la gent d’Alternativa per Pollença té tota la legitimitat per fer aquest comunicat, és creïble i si el fan és per coherència política i no per estratègia política.
   Hem de deixar anar aquestes “rencillas” ja d’una vegada, no van enlloc. 
    

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.