Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » General

Comunicat en commemoracio del 39 aniversari de la RASD

Publicat per dia 26 febrer 2015 – 8:45Cap comentari | 211 views
Share to Google Plus

Ens fan arribar aquest comunicat en commemoració del 39 aniversari de la proclamació de la República Àrab Sahrauí Democràtica. Durant aquest cap de setmana es fan diverses activitats a Esporles per a celebrar-ho.

El poble sahrauí porta ja trenta-nou anys de convulsió traduïda en un exili indefinit i sota el racer de res més que la intempèrie. Roman en una constant violació dels seus drets, socials, culturals, humans i jurídics encara havent-se proclamat com a República Àrab Sahrauí Democràtica el 27 de febrer de 1976, fet que commemorem aquesta setmana.

unnamedTot i l’ocupació del territori per la dictadura marroquí en una compravenda Espanya-Marroc- Mauritània, en la resolució 2072 del 16 de desembre de 1965, l’Assemblea General de Nacions Unides estableix que la POTÈNCIA ADMINISTRADORA d’aquest territori és Espanya. Però ja des de fa molts anys el govern d’Espanya eludeix les seves responsabilitats volguent fer creure que ja res pot fer. Primer ens van dir que durant el franquisme havia dictadura, que durant la transició havia inestabilitat … Ara, després de més de trenta anys d’estat de dret i de democràcia consolidada, el govern d’Espanya segueix eludint les seves responsabilitats (segons Nacions Unides) tot i ser la voluntat majoritària del seu poble la del reconeixement del poble sahrauí com a sobirà i legítimament representat pel Polisario.

Aquest 27 febrer 2015 es compleix el trenta-novè aniversari de la proclamació de la RASD, mentre que el poble sahrauí segueix resistint en la mateixa situació davant la mirada impassible de la comunitat internacional. Tot i això, els sahrauís no renunciarem al nostre dret com a dones i homes lliures obstinats a viure en una democràcia sobirana, però tampoc oblidem que ni la tirania és eterna ni la pau és duradera sota l’opressió i, en aquest sentit, tampoc deixem a un costat el nostre dret reconegut per les Nacions Unides de prendre les mesures necessàries i instar al nostre legítim representant, el Front Polisario, a tornar a la lluita armada veient a la nostra població dividida per un mur envoltat de mines antipersones, sense llibertat d’expressió, amb constants detencions arbitràries i tortures, i unes 300.000 persones condemnades a l’exili.

Els nens i joves sahrauís ens veiem sense un futur digne, però amb el deure i l’obligació morals de recuperar esgotant totes les vies pacífiques. Tenim la convicció que la pau és el camí que a tots beneficia, però més convençuts estem que ni l’exili ni la paciència del poble sahrauí poden ser eterns. Instem al govern de l’Estat Espanyol a complir amb la legalitat internacional i al reconeixement de la República Àrab Sahrauí Democràtica com una responsabilitat històrica i com a compliment del deure moral davant el poble sahrauí i davant la voluntat del seu propi poble.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.