Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Art i cultura, Ciutat, General, Mitjans alternatius

[Comunicat] El mocador d’Orgull Llonguet esperona una multinacional

Publicat per dia 20 desembre 2016 – 10:48Cap comentari | 246 views
Share to Google Plus

Orgull Llonguet torna a la càrrega. Després de quatre anys, res els atura, ni pluges, ni guiris, ni Pepsis, ni Marbús. Tornen amb les mateixes ganes que varen dur a crear una festa amb identitat dins una ciutat de cada vegada més impersonal, per a fer-nos sentir orgullosos de ser llonguets i que es creàs des de baix, entre tota la gent que volgués afegir-s’hi.

Així, ahir es presentà el mocador d’enguany amb un triple objectiu:

- Per una banda, la necessitat de tenir senya d’identitat dins la revetla que ens faci partícips de la festa, que ens uneixi i que faci poble, fet que fa temps que ha esdevingut una necessitat per tal que Ciutat no torni una ciutat més.

- Per altra banda, ens empeny haver d’autogestionar-nos per tal de cobrir la nostra necessitat més bàsica: gaudir de la festa popular. És per això que venem els mocadors en lloc de tirar-los des de zepelins durant la festa, cosa que ens agradaria bastant.

- I en darrer lloc, volem punyir una mica amb la polèmica que s’ha generat enguany entre empreses locals i empreses multinacionals. Per tots és conegut el cas entre l’omnipotent Pepsi i la petita, però valenta, PepLemon, per una possibilitat de confusió que només existia dins la closca dels missers de la mega empresa i, més tard, dins la del jutge. Però la curolla no va acabar aquí. Uns mesos més tard va sortir el cas entre Marbú i la Fira del Llonguet, Es Pil·larí per la imatge que utilitzava per donar difusió a, recordem, una fira. Segons l’empresa, agafar un llonguet i afegir-li braços i cames era una copiada flagrant de la seva mascota, que alhora és sabut que era una còpia de la de M&M’s, de la de Phoskitos i fins i tot d’en Naranjito.

És per això que s’ha triat aquest drac com a Drac de na Coca. Perquè tots sabem que el nostre drac és molt anterior a qualsevol empresa/marca i que, tanmateix, el varen començar a utilitzar com a símbol arran d’un viatge que el va dur per Palma, on varen veure el drac original exposat al Museu Diocesà.

Així que amb aquest enfilall donam per encetades les festes de Palma. Que les visquem, que decorem els carrers, que sortim a torrar, que ballem, que ens sexuem i que ens gastronomim.

Que visca en Miquel, en Pep Toni, les Forneres Fornides, la Coca Nostra i que visca Palma!

15589569_10211248567119108_7496751274521879463_n

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.