Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Criminalització i repressió, Ensenyament, General, Illes Balears i Pitiüses

Comunicat contra la campanya de criminalització del Govern

Publicat per dia 30 juny 2013 – 11:51Cap comentari | 269 views

Comunicat contra la campanya de criminalització del Govern

Share to Google Plus

Des del Comitè de Vaga de l’Assemblea de Docents ens han fet arribar el següent comunicat al respecte de la criminalització que estan patint en motiu del vídeo de denúncia de les bufetades que el col·lectiu de docents ha rebut en els darrers anys. Podeu consultar el vídeo en la anterior notícia: Cap a una vaga indefinida el proper curs escolar.

El Comitè de Vaga de l’Assemblea de Docents contra la campanya de criminalització del Govern

El Comitè de Vaga de l’Assemblea de Docents de les Illes va editar un vídeo el passat dijous per animar als docents a secundar la vaga indefinida i a assistir a l’acte de presentació que es realitzà al Teatre Municipal de Manacor el passat dimecres 26 de juny. El vídeo vol mostrar que les mesures i accions que s’han dut a terme contra l’educació pública i contra les condicions laborals dels docents durant els tres darrers anys són agressions que, per acumulació, ja han arribat a una situació límit. Per il·lustrar-ho el vídeo alterna les imatges de bufetades del cinema clàssic amb les mesures, decrets i lleis que s’han anat aprovant.

L’IPFB va denunciar l’Assemblea de Docents pel vídeo davant l’Institut de la Dona i davant la delegació del Govern, perquè diuen que “empra la violència de gènere i la incita”. Des del Comitè de Vaga hem cregut necessari recordar el significat d’al·legoria (figura retòrica consistent en una metàfora continuada, proposició o seguit de proposicions que presenten un sentit directe i un altre de figurat o intel·lectual, ambdós complets), per si a algú li falta aquest concepte per poder entendre adequadament el vídeo. Així mateix, esperam que des del Govern balear no denunciïn també els directors de les pel·lícules de les quals s’han agafat les imatges, així com els cines que les reposin, videoclubs que les lloguin o canals de televisió que les emetin.

Des del Comitè de Vaga volem expressar el nostre rebuig més absolut contra aquest intent de banalitzar un problema tan greu, i de conseqüències tan dramàtiques en el nostre país, com és de la violència de gènere. Igualment greu ens sembla que s’utilitzi aquest tema, de gran sensibilitat social, per intentar criminalitzar el col·lectiu docent, i per desviar l’atenció d’allò que aquest col·lectiu denuncia: que s’està desmantellant el sistema d’educació pública.

El Comitè de Vaga lamenta que el Govern vulgui limitar els nostres legítims drets d’expressió i de vaga però, malgrat alguns no els agradi, malgrat les intimidacions que intenten, els seguirem exercint en llibertat i amb dignitat. Som conscients que en aquesta lluita és l’Assemblea de Docents qui ha de marcar els seus propis temps i no el que proposen institucions i associacions properes al Govern que ens empeny cap a la vaga indefinida. No és la nostra intenció perdre més temps en replicar acusacions absurdes, perquè tenim molta feina: els mestres i professors hem dit PROU i la decisió està presa.

PASSAM A L’ACCIÓ!

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.