Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » General

[Comunicat] Aniversari Ateneu de Felanitx

Publicat per dia 17 març 2015 – 15:33Cap comentari | 256 views
Share to Google Plus

Vam poder assistir a títol individual a l’aniversari de l’Ateneu de Felanitx, per desgràcia arribàrem quan la pluja ja havia fet que la festa es traslladés a l’interior de l’Ateneu, tot i així va ser una diada plena de música, bon ambient i reivindicació. Una diada de celebració.

Aquí us deixam el comunicat que es va llegir a l’acte polític de l’aniversari. I una foto de l’actuació d’Ovidi Mon Cor, emmarcada dins l’homenatge a Ovidi Montllor que es feia arreu dels Països Catalans.

Avui fa un any que un grup de persones vàrem decidir obrir l’Ateneu. Ho vàrem decidir per la necessitat de tenir un espai on moviments socials i persones amb inquietuds transformadores poguéssin confluir i desenvolupar els seus projectes culturals, artístics i polítics. Vàrem decidir omplir de contingut ideològic l’Ateneu, perquè la neutralitat tan sols és assumir el discurs de la classe dominant. Aquella classe que controla el poder institucional, polític i econòmic. Decidirem fer-ho al marge de l’Ajuntament per poder ser lliures i no està subjectes a cap dictàmen que no fos el que emanàs de la nostra assemblea.
La nostra manera de funcionar és assembleària i oberta a totes aquelles persones que vulguin formar part de l’Ateneu. Els nostres principis són l’anticapitalisme, l’ecologisme, el feminisme i lluitam pel dret a l’autodeterminació de tots els pobles.

Durant aquest any hem realitzat prop de 40 actes i activitats, des de tallers de defensa jurídica per activistes, fins a concerts o recitals de poesia.

Ha estat un any de lluita i aprenentatge, un any on hem crescut personalment i políticament. Pot ser ens haurem equivocat en algunes coses, però per això l’autocrítica és per nosaltres una eina fonamental per seguir avançant. Un any on s’han consolidat projectes, un any plè d’il•lusions, de projectes que encara han de nèixer, i de somnis que encara s’han de compartir.

Som les docents en vaga indefinida, som les detingudes de Bunyola, les feministes encausades, som les lluitadores de Txiapas, som les cambreres que serveixen cubatas, som les encausades de la Conselleria, som els que cridaven No Pasaran! Davant el feixisme, som Guillem Agulló, som els companys de s’Esparter, som les que ocuparen sa Dragonera, som les nétes de les bruixes que mai varen poder cremar, som les represaliades de la Casa del Poble, som les empresonades per terrorisme, som les encausades del Cosso, som les del suport mutu, les que resistiren a Ca’n Vies, som poble, som lluita i som revolució!

Gràcies a totes les persones i grups que han vengut desinteressadament i a la Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Felanitx per donar-nos suport al projecte.

Seguirem lluitant, fins a la victòria sempre! Visca la terra i mori el mal govern!

actuació ovidi moncor

Actuació d’Ovidi Mon Cor, emmarcada dins l’homenatge a Ovidi Montllor que es feia arreu dels Països Catalans.

Podeu escoltar l’entrevista realitzada ahir al Tèntol d’Ona Mediterrània a un integrant de l’Ateneu de Felanitx (a partir del minuts 56).

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.