Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Criminalització i repressió, General, Illes Balears i Pitiüses, Politiqueig, Sóller

Col·lectiu Albaïna estudia denunciar Carlos Simarro per abús d’autoritat

Publicat per dia 18 novembre 2014 – 11:56Cap comentari | 463 views

Col·lectiu Albaïna estudia denunciar Carlos Simarro per abús d’autoritat

Share to Google Plus

El divendres 7 de novembre, durant el darrer plenari, una militant del Col·lectiu Albaïna estava enregistrant en vídeo el plenari, com sol realitzar aquesta organització sollerica. Carlos Simarro, en aquesta ocasió, obligà a presentar el seu DNI a la secretària si volia seguir gravant.

Una vegada més, el batle feu notar el nerviosisme que li provoca ser gravat, malgrat el plenari sigui un acte públic i hi pugui accedir tothom i malgrat la legislació actual permeti la gravació d’aquests actes. En cas que no existeixi reglament municipal, seria il·legal gravar el plenari si això interrompés el seu funcionament normal, cosa que, com hem vist en tots els plenaris, aquest no és el cas.

Val la pena remarcar, d’altra banda, que Simarro esperà que es buidés la sala (amb la sala plena de gent que protestava contra la cessió de l’ús del solar de Cetre) per demanar-li el document identificatiu. La seva forma de procedir fou, com gairebé sempre, autoritària, perquè identificar una persona és competència exclusiva de les forces de seguretat de l’estat i aquests només ho poden fer si hi ha indicis d’un incompliment de la llei o si hi ha possibilitats d’aquest incompliment.

Fragment del vídeo on es demana la identificació a la membre de Col·lectiu Albaïna per part del batlle de Sóller Carlos Simarro.

Davant d’aquest fet, el Col·lectiu Albaïna decidirà si emprendre les accions de denúncia pertinents, ja que segons regula l’article 439 del Capítol IX del codi penal, “De les negociacions i activitats prohibides a funcionaris públics i dels abusos en l’exercici de la seva funció”, l’abús d’autoritat per part d’un funcionari públic està penat d’entre 6 mesos i 2 anys de presó, entre 1 i 2 anys de multa i entre 1 i 4 anys d’inhabilitació de càrrecs públics.

Tot plegat, una vegada més s’ha pogut veure que el batle de Sóller prefereix mantenir el poble el més allunyat possible de la seva presa de decisions, perquè té por que la gent hi participi i sàpiga quines són les seves propostes. Des del Col·lectiu Albaïna segueixen plantetjant que “la participació és un element imprescindible per viure en democràcia i que, per això, és avui dia més necessari que mai assistir als plenaris i poder gravar-los, per tal que tothom hi pugui tenir accés”.

Podeu seguir els plenaris gravats, gràcies a l’organització sollerica, en directe i en diferit, i també via twitter amb el hashtag #plenarisoller o bé a twitter.com/ColectiuAlbaina.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.