Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Drets bàsics, General, Illes Balears i Pitiüses, Treball i economia

CGT lluita contra els acomiadaments a Kalise-Menorquina

Publicat per dia 21 gener 2016 – 22:591 Comentari | 436 views

CGT lluita contra els acomiadaments a Kalise-Menorquina

Share to Google Plus

Dia 12 de gener foren acomiadats 7 treballadors de Kalise-Menorquina, que són el 100% dels mecànics i tècnics de fred de la plantilla a les Illes.

Kalise-Menorquina, amb un ampli historial d’atacs als treballadors de les Illes i destrucció de teixit industrial, just en acabar un dur ERO que ha suposat tancar la fàbrica de gelats de Mallorca i portat a l’atur a més de 30 treballadors, ha començat el 2016 amb l’acomiadament “per causes objectives” de 7 treballadores, de tota una unitat de treball dins l’empresa, externalitzant de mala manera la feina a una empresa on ni tenen cabuda tots els nostres companys i on veuran limitats els seus drets laborals i salarials.

Per afegitó ho ha fet sense donar temps al delegats sindicals electes a constituir el nou Comitè d’Empresa elegit el passat desembre i en el qual el Sindicat SOV-CGT tingué la majoria absoluta de representants. Els directius de Kalise-Menorquina han intentat dividir els treballadors, atacant a una unitat de treball, oferint recol·locacions a la meitat dels afectats a canvi de silencis i renuncies de drets. Evidentment sinó actuam amb fermesa tan sols ens queda esperar veure a qui tocarà, als preventistes, a oficines, als repartidors???

La resposta de tota la CGT no pot esser d’altre que exigir la readmissió i demanar a l’empresa que s’assegui amb els legítims representants per a abordar potencials reestructuracions que respectin els drets dels més dèbils. Exigim diàleg i respecte.

Per tant es convoca a tots els delegats sindicals, afiliats i treballadors de les Illes que es sensibilitzin i solidaritzin amb els companys a la CONCENTRACIÓ que es farà el proper DIJOUS 4 de febrer a les 11:00 del matí a la Plaça d’Espanya de Palma.

Així mateix es demana als mitjans de comunicació la màxima difusió de la noticia i la seva assistència a la concentració. Allà mateix es llegirà un comunicat i es farà una roda de Premsa oberta a tots els mitjans. També s’ha demanat al Conseller de Treball i a la Directora Gerneral de Treball que ens rebi per a explicar de primera mà la situació que es viu a Kalise-Menorquina i demanar que intercedeixi en defensa dels treballadors acomiadats.

Finalment la CGT també demanarà reunir-se amb tots els grups del nostre Parlament perquè, com a legítims representants de tots nosaltres facin seva la causa, que no és d’altra que lluitar per a la justícia laboral i social en defensa dels drets de tots els treballadors, de tots els homes i dones que fan feina a les nostres Illes.

1 Comentari »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.