Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Drets bàsics, General, Illes Balears i Pitiüses, Lluita de carrer i acció directa

Cap a la primera TUP a Mallorca

Publicat per dia 26 maig 2014 – 19:411 Comentari | 427 views

Cap a la primera TUP a Mallorca

Share to Google Plus

Ara farà mig any, es va fer a Badalona la primera Trobada per la Unitat Popular (TUP) dels Països Catalans. Va ser una iniciativa promoguda per la CUP entesa, segons ells mateixos, “[...] l’inici d’un procés de discussió i reflexió per teixir, construir i donar sentit a això que anomenem la unitat popular; que ha d’ajudar-nos a caminar cap a la ruptura democràtica i la transformació social.”

La trobada va ser tot un èxit arreplegant quasi 1000 persones d’arreu del territori que durant tot el 30 de  novembre es dedicaren a debatre. Els temes anaven des d’urbanisme o mobilitat fins a construcció nacional o transformació social. Aquests debats pretenien ajuntar tota aquella gent que fa feina per a construir una societat millor, des de llibertaris fins als de la PAH, per a posar idees en comú i treure’n reflexions conjuntes i, si es podia, plantejar fulls de rutes a seguir.

Però volia ser molt més que una trobada, volia ser l’inici de quelcom, l’espira que creàs una veritable xarxa conformada per tota la gent i els col·lectius que formen la Unitat Popular i vertebrar-la sobre uns objectius comuns. En aquest sentit, i veient l’èxit de la primera trobada, dia 7 de juny ja en tenen una altra de preparada, aquest pic a Barcelona.

A Mallorca, la gent no ha quedat aturada davant una iniciativa tan engrescadora i fa un parell de setmanes ja es començaren a fer les primeres passes cap a la primera TUP mallorquina. En una primera reunió feta a Ciutat es trobaren gent de diferents àmbits per a engegar el procés i contactar amb tothom que hi pogués estar interessat. Just fa uns dies, a la segona reunió a Inca, ja es va xerrar sobre quin format podria seguir i es va fer una pluja d’idees de temes a tractar, maneres d’autogestionar-la i dels objectius que podria tenir. De moment, tot és provisional, i s’ha anat establint per a poder avançar.

Així, entre els objectius que es comentaren hi trobam la necessitat de construir un espai de debat entre tota aquella gent que pogués conformar la Unitat Popular mallorquina, crear una identitat pròpia a partir d’aquells punts que ens uneixen per tal d’enxarxar un moviment que a dia d’avui es troba desmembrat i fer créixer, junt amb els col·lectius i persones, la Unitat Popular per tal que més gent s’hi impliqui activament.

Tot aquesta iniciativa just acaba d’encetar-se. Les reunions es van succeint i de cada vegada s’hi van afegint més col·lectius animats per la iniciativa i amb ganes de viure la primera, que no darrera, Trobada per la Unitat Popular de Mallorca.

Aquí teniu una crònica sobre la primera TUP a Badalona: http://directa.cat/noticia/trobada-unitat-popular-punt-dencontre-pel-debat-reflexio-cap-un-nou-model-societat

Si us voleu posar en contacte per participar del procés podeu escriure a trobadaupmallorca@gmail.com

1 Comentari »

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.