Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Drets bàsics, General, Lluita de carrer i acció directa, Treball i economia

Arran Palma se solidaritza amb les treballadores de Bimbo

Publicat per dia 12 febrer 2016 – 16:00Cap comentari | 230 views

Arran Palma se solidaritza amb les treballadores de Bimbo

Share to Google Plus

L’empresa Bimbo va anunciar a finals de gener que realitzaria un ERO en el que es veien afectades 34 trreballadores de la planta de Ciutat. L’empresa pren així la decisió de deixa de produir a Mallorca per “raons” organitzatives, de productivitat i de competivitat, només es conservarà un magatzem a l’illa.

Treballadors i treballadores es manifestaren dia 1 de febrer a les portes de la fàbrica al polígon de Son Castelló, manifesten que sofreixen un ERO d’extinció brutal i totalment innecessari. Dies abans de que l’empresa anunciàs l’Expedient de Regulació d’Ocupació publicava ofertes de feina a nivell estatal. Els treballadors defensen que no es tanqui la fàbrica i es conservin els llocs de feina tot fent veure a l’empresa que així pot seguir dient que els seus productes són “frescos”.

Des d’Arran Palma es manifesta el rebuig a l’Expedient de Regulació d’Ocupació anunciat per l’empresa Bimbo a la seva fàbrica de Palma, que suposarà l’acomiadament de 34 treballadores de la planta.

Aquesta acció per part de l’empresa Bimbo demostra que, un pic més, el capital assegura els seus interessos en nom de la “competitivitat” i la “productivitat”, termes que amaguen un total menyspreu pel dret a un treball digne.

Ens trobam davant d’un capítol més de la història de precarietat que dia a dia escriu la patronal arreu dels Països Catalans, accelerada gràcies a les reformes laborals de PSOE i PP i la complicitat de sindicats com CCOO i UGT. A més, el tancament de fàbriques com la de Bimbo també s’ha de llegir en clau de destrucció dels sectors productius de Mallorca. Una vegada més, es reforça la dependència en el turisme i la construcció, vertaderes fonts de precarietat laboral, social i territorial.

Arran Palma es suma a manifestar el suport a la plantilla afectada per l’ERO, així com a qualsevol iniciativa que es dugui a terme per plantar cara a aquesta agressió. Per aquest motiu l’organització juvenil ha realitzat agitació a Ciutat en solidaritat amb les treballadores.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.