Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Art i cultura, Ciutat, Coneixement lliure, Difusió i pensament crític, General

Aquest cap de setmana, siguem SAIG!

Publicat per dia 16 setembre 2015 – 12:46Cap comentari | 301 views

Aquest cap de setmana, siguem SAIG!

Share to Google Plus
Benvolgudes companyes,
Els propers dissabte 19 i diumenge 20 de setembre de 2015 a la plaça del Pes de sa Palla (Ciutat) celebraren SAIG, la I Trobada de Mitjans Lliures de Mallorca. Aquest encontre està pensat per tal de visibilitzar, enxarxar, debatre, repensar i impulsar els diferents mitjans comunicatius autogestionats de Mallorca o, perquè no, ser la llavor de nous projectes. Ens agradaria molt que vos engresqueu a acudir i participar a Saig. Creiem que sense la participació activa dels diversos Moviments Socials als mitjans lliures, aquests darrers perden la seva raó de ser.
Per això, el dissabte horabaixa tendrem una jornada d’exposició i reflexió: tractarem d’exposar el perquè del sorgiment dels mitjans alternatius, mirarem de traçar una cronologia històrica dels diferents mitjans contrainformatius illencs que ja no estan en actiu (Ràdio Activitat, Butlletí Estel Negre, Cultura Obrera, Barri TV i Sa TevaVisió) i acabarem aprenent d’altres projectes consolidats fora de l’illa (La Directa, Metromuster i Ràdio Bronka). D’aquesta manera començarem a preparar el terreny per la jornada següent…
I el diumenge serà dia per passar a l’acció. Al matí, anirem per feina i intentarem entre totes fer una radiografia crítica de Canamunt, el barri que acollirà Saig. Ens dividirem en tres grups (escrit, audiovisual i radiofònic) i, a través de diversos tallers, dibuixarem Canamunt des de tres punts de vista: la gentrificació, l’ordenació cívico-urbana i el moviment veïnal. Amb aquesta dinàmica pretenem visibilitzar les potencialitats de les que disposem.
Per acabar, el diumenge horabaixa, arribarà l’hora de la veritat. Una vegada ja haurem reflexionat, el dissabte horabaixa, sobre el paper dels mitjans lliures i d’haver practicat el diumenge dematí per posar a punt les nostres habilitats comunicatives, serà moment de debatre obertament les possibilitats, limitacions i carències dels projectes comunicatius lliures dels que disposem avui dia. En aquest punt esperem amb moltes ganes la vostra participació, volem que vos engresqueu a formar part del moviment contrainformatiu.
Des de contrainfo.cat sempre hem defensat que la comunicació ha de ser el més horitzontal i descentralitzada possible, per tal que hi puguin participar totes aquelles persones que així ho desitgin. Sempre hem aspirat a ser una eina a l’abast de totes, mirant de fomentar l’autogestió comunicativa dels moviments socials. Aquest cap de setmana, tenim una gran oportunitat per trobar-nos i construir juntes.
Siguem Saig!

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.