Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Antifeixisme i xenofòbia, Ciutat, General, Illes Balears i Pitiüses

Apareixen pamflets feixistes als carrers de Ciutat

Publicat per dia 3 febrer 2017 – 9:17Cap comentari | 326 views
Share to Google Plus
Aquesta setmana, han aparegut a Palma fulletons feixistes escampats pel terra. Els papers recorden les víctimes del bàndol franquista que van perdre la vida a Aravaca, Paracuellos de Jarama i Torrejón de Ardoz, i estan segellats per La Falange. Alguns d’ells van aparèixer al carrer 31 de desembre, via que commemora la diada sobiranista -ara ja diada oficial- de l’illa.

Bartomeu Garí -historiador i membre fundador de l’associació Memòria de Mallorca- assegurava a racocatala.cat  que aquest no és un fet “aïllat” i que “no podem baixar la guàrdia” davant d’actes com aquest. Diu que els autors del fulletó, que conté errades ortogràfiques, formen part del petit “reducte de nostàlgics feixistes” que existeix a l’illa i que encara es dedica a fer accions esporàdiques que vulneren la memòria històrica. Garí creu que la justícia “hauria d’intervenir”. -

“Garí recorda com, a Petra, els actors de l’obra Porreres 1936 van trobar-se a les portes del teatre una fotografia del Comte Rossi, símbol de la repressió franquista a Mallorca. També com, a Porreres, la placa del Racó de la Memòria –un espai d’homenatge als republicans afusellats durant la guerra civil espanyola– va desaparèixer pocs dies després de ser inagurada. O quan, l’any 2007, algú va talar alguns dels arbres del Bosc de la Memòria que havien plantat els familiars de les víctimes en record als seus desapareguts.”

Font: Racó Català
fulleto-feixista

 

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.