Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Ecologia, General, Illes Balears i Pitiüses, Mobilitat i territori

‘Al Molinar, Port Petit’ visita l’informe d’impacte ambiental a Madrid, davant la disconformitat del CMML

Publicat per dia 24 octubre 2016 – 10:48Cap comentari | 235 views

‘Al Molinar, Port Petit’ visita l’informe d’impacte ambiental a Madrid, davant la disconformitat del CMML

Share to Google Plus

Una representació de la campanya “Al Molinar, Port Petit” s’ha desplaçat a Madrid per visitar l’expedient d’impacte ambiental de la pretesa ampliació del Port del Molinar

Aquest dijous una representació de membres de la campanya ciutadana “Al Molinar, Port Petit” es va desplaçar a Madrid per visitar l’expedient d’avaluació d’impacte ambiental del projecte d’ampliació del port del Molinar que tramita el Ministeri de Medi Ambient.

Havent passat quatre mesos des que la campanya va sol·licitar al Ministeri la visita a l’expedient per a revisar la documentació i examinar els informes, i tot i que l’anunci d’Autoritat Portuària del passat mes de juliol hagi restat rellevància a l’informe d’impacte ambiental (ja que independentment del sentit positiu o negatiu del mateix Autoritat Portuària de les Illes Balears va declarar que no autoritzarà la pròrroga de la concessió), hem viatjat a Madrid per exercir els nostres drets com a part interessada en el procediment.

Informes de l’Institut Espanyol d’Oceanografia (IEO) revelen que l’estudi d’impacte ambiental del projecte d’ampliació del port del molinar pateix greus deficiències

L’informe del 2013 evidenciava greus deficiències tècniques en l’estudi d’impacte ambiental allà on els promotors avaluaven l’efecte de l’ampliació del port sobre la dinàmica del litoral. Tot i haver estat advertits d’aquestes deficiències els promotors no les han corregit i han presentat un segon estudi igualment deficient. Un nou informe de l’IEO del passat mes de maig confirma que tots dos estudis d’impacte sobre la dinàmica costanera no tenen el rigor tècnic requerit.

“Al Molinar, Port Petit” considera que l’anàlisi de l’impacte sobre la dinàmica del litoral derivat de l’ampliació del port és de gran rellevància, ja que afecta els corrents costaners, l’acumulació de sediments en bocanes de ports, l’estat de les platges, la qualitat de l’aigua i la dispersió de contaminants dels emissaris submarins.

Impactes ambientals i paisatgístics negatius

Els impactes ambientals d’aquest projecte són més que evidents i estan degudament argumentats en informes com els de l’IEO, GOB i Confraria de Pescadors de Balears, per exemple.

Cal recordar que la Comissió de Medi Ambient de les Illes Balears ja va dir al seu dia que aquest projecte provocaria impactes negatius al medi ambient, tant en la seva fase de construcció com en la seva fase d’ús. I que un cop construït, fins i tot després d’haver aplicat mesures correctores, aquests impactes ambientals serien negatius i irreversibles.

Un document de l’expedient subscrit per la presidència del Club Marítim Molinar de Llevant (CMML) expressa la seva disconformitat amb la visita de “Al Molinar, Port Petit” a l’expedient

“Al Molinar, Port Petit” no es sorprèn en absolut per l’existència d’aquest lamentable document ja que l’actitud d’ocultisme ha caracteritzat l’actuació de la directiva del CMML, promotora del projecte d’ampliació, des de la fase inicial de presentació del mateix.

Un projecte que com és ben conegut per l’opinió pública compta no només amb un majoritari rebuig social sinó també polític, com ho demostra el fet que tots els partits excepte el PP hagin signat un compromís amb les entitats que conformem la campanya “Al Molinar, Port Petit “. La posició del PP, en el qual exerceix un càrrec directiu el President de la CMML, ha estat la de no donar mai suport a cap de les diverses mocions polítiques contràries a l’ampliació optant així per abstenir-se sempre que s’ha presentat l’ocasió.

Entitats que integren la campanya “Al ‘Molinar, port petit”: Salvem es Molinar, ARCA, Vogar i Ciar, GOB, Amics de la Terra i Greenpeace. Article realitzat a partir de nota de premsa feta arribar pel col·lectiu costaner.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.