Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » General

“Al Molinar, Port Petit” fa arribar una carta a Mª Dolores de Cospedal i a José Ramón Bauzá

Publicat per dia 1 abril 2015 – 14:05Cap comentari | 268 views

“Al Molinar, Port Petit” fa arribar una carta a Mª Dolores de Cospedal i a José Ramón Bauzá

Share to Google Plus

Ahir al matí la campanya “Al Molinar, port petit” va cursar enviament d’una carta adreçada a la secretària general de Partit Popular, María Dolores de Cospedal i al President del Govern Balear, José Ramón Bauzá.

Amb aquesta carta demanen a la secretària general del Partit Popular i al president del Govern Balear que exigeixin la retirada del projecte d’ampliació del port del Molinar a Rafael Vallespir. Rafael Vallespir és el càrrec polític del PP de Palma i promotor del projecte d’ampliació.

L’objecte d’aquesta carta és posar en antecedents i informar de la situació que s’està vivint a la ciutat de Palma i al barri del Molinar amb el polèmic projecte d’ampliació del port centenari del Molinar.

D’on surten els diners si no hi ha hagut un euro per manteniment?

En ella també s’explica que l’entitat que explota la concessió no ha invertit pràcticament en millores ni manteniment de les instal·lacions en els últims anys, portant a aquest petit port a una situació patent de degradació i que s’ha utilitzat d’excusa per proposar tan desgavellada ampliació.

No compleix la llei i no és un lloc bo per a un port

Alhora, s’informa a la Sra. Cospedal i al Sr. Bauza, que aquest lloc de la costa, com ja han informat els Enginyers de Ports, no és l’idoni per ubicar un port esportiu per la seva poc profunditat, que aquesta ampliació no està contemplada en el Pla Director de Ports, que ha informes de diversos departaments del Govern Balear i del Consell Insular de Mallorca, així com l’Ajuntament de Palma, que indiquen que les afectacions negatives tant ambientals com paisatgístiques i urbanístiques i socials serien irreparables.

Un càrrec del PP promotor, que presumeix dels seus contactes a Madrid

“Al Molinar, port petit” ressalta en l’escrit que el Senyor Rafael Vallespir, promotor de l’obra d’ampliació, és també membre polític del PP de Palma, exercint el càrrec de President de la Junta de Districte de Llevant.

El Senyor Vallespir, tot i conèixer la importància que té aquesta zona de Palma per als seus ciutadans i turistes, conèixer els impediments tècnics, els diferents informes d’entitats i administracions i la gran oposició ciutadana (75% població de Palma i el 85% el barri del Molinar), fa oïdes sordes i persisteix en portar aquest projecte endavant.

És més el Senyor Vallespir presumeix dels seus contactes a Madrid i de dir que aquest projecte ja està aprovat, abans que el Ministeri de Foment s’hagi pronunciat.

La gent està farta de corrupcions i sospites

A la carta es llegeix: “Com vostè sap, la corrupció ha arribat a límits que repugnen a Mallorca, i això ocupa nombrosos jutges i fiscals. També aquest projecte desperta molts dubtes i encén totes les alarmes.

Per què uns concessionaris presidits pel senyor Vallespir no han tingut ni un euro per pintar una paret i ara tenen molts diners per encarregar projectes, tenir caps de premsa i invertir en ampliar? Amb les despeses ocasionades es podrien haver realitzat millores en el port actual que no s’han materialitzat.

És un canvi de concessió encoberta? Només en projectes, maquetes, campanyes i altres despeses, s’han d’haver invertit milers d’euros. El projecte de nou port té una inversió superior als 10 milions d’euros. Qui posa els diners?

Que es retiri el projecte i s’aposti per la rehabilitació

Per finalitzar, “Al Molinar, port petit” demana a la Senyora Cospedal i el Senyor Bauzá que si volen beneficiar al seu partit, li suggereixin al Sr Vallespir que retiri el seu projecte d’ampliació i que aposti per l’alternativa presentada per la ciutadania agrupada en la campanya “Al Molinar, Port Petit” integrada per les entitats ciutadanes més importants del barri i de la ciutat i amb el suport d’insignes professionals i personalitats.

La nostra proposta permet la continuïtat del passeig de vianants, el manteniment de l’entitat com a concessionària, l’explotació intel·ligent del port i la conservació i rehabilitació tant del port com de l’edifici. És la proposta més econòmica i viable sense destruir el paisatge ni el barri. Hi ha empresaris que estan interessats a participar.

Entitats integrants de “Al Molinar, port petit”: Salvem es Molinar, ARCA, AAVV Vogar i Ciar, GOB, Amics de la Terra i Greenpeace.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.