Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » General

“Al Molinar, Port Petit” continua sumant adhesions

Publicat per dia 15 abril 2015 – 16:19Cap comentari | 235 views
Share to Google Plus

Avui “Al Molinar, Port Petit” ens ha fet arribar la informació de noves adhesions contra el projecte d’ampliació que l’Autoritat Portuària encara té pensat realitzar al barri del Molinar. Entre aquestes adhesions trobam òrgans de la Universitat de les Illes Balears, entitats independents del mateix barri, organitzacions de pescadors, entre d’altres.

La Facultat de Filosofia i Lletres, que inclou entre d’altres els estudis de Geografia, Història i Història de l’Art dóna suport a les reivindicacions de Al Molinar, Port Petit.

El Degà, Nicolau Dols, ha fet arribar la decisió a l’organització.

És de gran importància per la defensa dels interessos generals de la ciutat de Palma, que una entitat cultural com un departament de la UIB amb branques com la de Geografia, Història i Història de l’Art, es manifesti a favor de conservar les dimensions del Port del Molinar i de la seva rehabilitació sense ampliar.

Aquest important suport ve a sumar-se a d’altres imprescindibles que ja s’han pronunciat encontra de qualsevol ampliació del Port del Molinar com són: l’Associació de Vela Llatina, Associació de Mestres d’Aixa, PIMECO, Obra Cultural Balear, OCEANA, ARCA, Greenpeace, GOB, Amics de la Terra, entre altres. Les entitats que integren la campanya són Salvem es Molinar, ARCA, GOB, AAVV Vogar i Ciar, Amics de la Terra i Greenpeace.

Els pescadors professionals en contra del projecte d’ampliació

També cal recordar el suport a la campanya “Al Molinar, port petit” de la Confraria de Pescadors de Palma i de la Federació de Confraries de Pescadors, mostrant així la seva total oposició al projecte d’ampliació, pels impactes negatius que provocaria al medi marí una infraestructura d’aquestes característiques.

El Molinar majoritàriament en contra de l’ampliació. Les principals entitats independents del barri fan arribar el seu suport a la campanya “Al Molinar, Port Petit”

Els suports a la campanya al mateix barri del Molinar són majoritaris. Un 86% de la població està en contra de qualsevol ampliació, segons GADESO i les entitats socials més importants i de contrastada independència política estan per un port petit.

La Fundació Teatre del Mar, AMIPA Col·legi Infant Felip des Molinar, AAVV Vogar i Ciar, Associació Joves des Molinar, equip de Mestres del Col·legi Infant Felip i la Plataforma Salvem es Molinar han fet arribar el seu suport a la feina de “Al Molinar, Port Petit”, en defensa de la conservació de les dimensions del Port i la seva explotació intel·ligent i econòmicament rentable.

Dues entitats del Molinar retiren el suport a l’ampliació

Dues de les entitats que els promotors de l’ampliació del port deien que estaven a favor, han fet públiques cartes, desmentint-lo. Són el Club de Bàsquet del Molinar i la U.D Rotllet-Molinar.

A les properes setmanes es farà públic el llistat complet d’entitats adherides a la defensa del Molinar i en contra de l’ampliació del Port tant de dins com de fora del Molinar.

Comunicat realitzat per l’Unió Deportiva Rotlet Molinar.

LA DIRECTIVA DE LA U.D. ROTLET MOLINAR MANIFIESTA:

En referencia a la ampliación del club Marítimo Molinar de Levante, la directiva de la U.D.  Rotlet Molinar manifiesta su total conformidad en que se deben realizar las mejoras  necesarias para evitar cualquier peligro para los navegantes, aunque no estamos de acuerdo  con ninguno de los proyectos presentados hasta la fecha ya que consideramos que no están  en consonancia con la idiosincrasia de El Molinar. Dicho manifiesto, ha sido aprobado e incluido en el Acta de Reunión Ordinaria mantenida el pasado día 15 de octubre de 2014 por la Directiva de la U.D. Rotlet Molinar.

Atentamente. La Directiva.

Comunicat del Club Bàsquet Molinar:

Es mostra IMG-20141011-WA0016.jpg.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.