Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Feminisme, sexualitats i antipatriarcat, General, Illes Balears i Pitiüses

Advertències a un mascle paternalista

Publicat per dia 14 gener 2016 – 10:03Cap comentari | 301 views
Share to Google Plus

Estic segura que si ens creuéssim pel carrer, jo no seria invisible per a tu. Em fitxaries amb la mirada, em donaries un repàs a cul, mames i cara i valoraries si al teu judici estic bona o no. Si decidissis que sí, probablement sentiries la necessitat de fer-m’ho saber, ja que tens molt clar que tota dona ha de conèixer la teva opinió sobre el seu cos.

Després d’una vida dedicada a equivocar-me em queden poques certeses. La primera és que els homes no sou uns salvatges irracionals, sinó que sou perfectament capaços de controlar els vostres instints i les vostres emocions igual que ho som nosaltres. La segona, que si no és el teu cas i tu sí et consideres un simi de necessitats i pulsions sexuals incontrolables, resultes un perill per a la societat i per a les dones, per la qual cosa hauràs de ser tancat i castrat.

Desgraciadament per a tu, vivim en una època on t’han ensenyat que les dones són objectes sexuals per al teu gaudi, i on t’han convençut que pots fer el que et doni la gana. Després arriben les llàgrimes i les estisores de podar.

miguel dalmau masclista3

“No em diguis com vestir! Digues-los no a la violació!!”

En aquest sentit un home com tu només pot ficar-se en problemes per una raó: ser un mascle condescendent que ens segueix tractant amb paternalisme i ens pretén aconsellar sobre com evitar ser violades. Com explicar-t’ho? Un mascle busca problemes quan culpabilitza a les víctimes de les violacions i lleva responsabilitat als violadors. Les causes d’una violació no són anar per carrers foscs, ni la minifaldilla, ni l’escot, ni l’alcohol ni l’actitud provocativa: la causa són els violadors. Un mascle busca problemes quan es deixa arrossegar per aquest discurs tan antic i tan actual alhora que els carrers són dels homes i les dones han de privar-se de la seva llibertat, recloure’s a l’espai privat i amagar-se o tapar-se per evitar problemes.

Un consell. Tanca la boca. Perquè no tens ni idea de com funciona el cos ni la naturalesa humana. Vius al teu antic món que cau a trossos i no t’estàs adonant, creus en una societat on els homes són agressius i sexualment incontrolables per naturalesa i no per aprenentatge social. Però no és així i nosaltres ho sabem, però segueixes aferrant-te a aquest discurs que manté els teus privilegis i el teu estatus social d’opressor que engloba el màxim risc. Sobretot per a tu. Cada vegada que et diguin que una dona és culpable d’haver estat violada, no els creguis. Cada vegada que t’animin a utilitzar expressions com “vestir-te com una guarra”, pregunta’t si en comptes d’aconsellar a les dones sobre què fer per evitar ser violades no seria més adequat ensenyar als homes a no violar. Després segueix el teu camí si és que et deixam.

Però aprèn a escoltar a les dones, aquestes que no tenim res a perdre perquè som, de moment, ciutadanes de segona, però tenim molt a guanyar amb la dissort de mascles paternalistes i els vostres patètics intents de cridar l’atenció. Encertes en anomenar-te invisible, de cada vegada ho sou més. Menys encertada és la teva idea de dir-nos “senyoretes”: ni ho som ni ho volem ser. Som el que ens doni la gana, som lliures, som fortes i els carrers també són nostres.

Xesca Sastre

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.