Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Ciutat, Difusió i pensament crític, Documents, General

A favor d’un Passeig des Born lliure de cadires, para-sols i taules

Publicat per dia 22 juliol 2015 – 8:54Cap comentari | 270 views
Share to Google Plus

A favor d’un Passeig des Born lliure de cadires, para-sols i taules. A altres indrets de Ciutat, terrasses sí, però amb mesures i criteris respectuosos amb la imatge de la ciutat i menys ocupació de l’espai públic.

El Passeig des Born té un gran valor patrimonial, fou concebut, com a lloc de trobada i espai de passeig central amb circulació als costats. El Born va ser dissenyat com a Passeig i així s’entèn que els bancs es col.locasin als costat per delimitar encara més l’espai. Actualment, les terrasses suposen un retrocés i una falta de respecte al Patrimoni. Alteren els usos i la percepció de la volumetria.

El Born està inclòs al catàleg d’elements patrimonials de Palma i té una fitxa pròpia.

El Passeig del Born envadit per les terrasses

El Passeig del Born envadit per les terrasses

La fitxa de catàleg del Born parla de conservar la volumetria i que el mobiliari tan sols podria modificar-se si era per millorar-lo.

A la fitxa diu textualment: “Passeig de gran interès històric i del context urbà…. la totalitat del conjunt ha de conservar-se podent ser substituït els materials i mobiliari urbà per altres de major qualitat”.

Equips de govern anteriors molt correctament varen decidir retirar un quiosc que hi havia fa ja bastants d’anys, sense cadires, tan sols amb tamborets alts, precisament per reforçar l’estètica del Passeig.

La privatització de l’espai que es va dur a terme ara fa més de tres anys per posar taules, cadires, mampares i altres mobiliaris, és negativa per a la imatge de Palma i suposa posar obstacles al passeig i dificultar l’ús de la ciutadania d’un dels pocs àgores lliures que quedava al centre de la ciutat.

Cal recordar, que ARCA presentà al·legacions de la normativa de terrasses de Palma, i va intentar convèncer als polítics d’aquell moment, perquè rectifiquessin pel bé de tothom. Amb nul resultat.

Per tant, ARCA donarà suport als polítics de Cort perquè el Passeig des Born quedi lliure de terrasses de bars.

 A la resta de Palma: Sí a les terrasses no als excessos. Reunió amb la regidora

ARCA ha elaborat una sèrie de propostes que presentarem a la regidora sobre la necessitat de millorar les terrasses i compatibilitzar-les amb el respecte per a la ciutadania que passeja i amb el Patrimoni.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.