Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Difusió i pensament crític, Drets bàsics, Estat espanyol i el Món, General

20D, el dia de la marmota del vot robat

Publicat per dia 17 desembre 2015 – 8:55Cap comentari | 194 views

20D, el dia de la marmota del vot robat

Share to Google Plus

Frustració i ràbia. De Melbourne a Montevideo, de París a Buenos Aires, de Nova York a Londres, és el sentiment que envaeix a moltes persones després de conèixer les xifres gairebé definitives de precs acceptats per votar des de l’exterior a les properes eleccions generals.

Les xifres són pròpies dels pitjors “pucherazos” electorals perpetrats en la història recent: el Cens Electoral de Residents Absents (CERA) està integrat per 1.880.026 persones amb dret a vot. Gent que ha anat a l’ambaixada, s’ha inscrit en el Registre Consular -perdent així la seva cobertura sanitària a Espanya- i que ha emplenat la sol·licitud corresponent.

D’ells, han aconseguit acabar el complicadíssim procés de prec de vot amb prou feines 115.055. Un miserable 6,11% de tot el padró electoral exterior que ha tingut la sort, o l’habilitat, de completar la gimnkana burocràtica d’aquestes setmanes. I ni tan sols ells tenen assegurat el poder exercir el seu dret al sufragi: queden els imponderables, els retards de correus, les adreces mal escrites, les distàncies d’els qui viuen en un poble d’Austràlia a 800 quilòmetres de l’oficina de correus important més propera. Tendrem sort si arriben a 100.000 els vots emesos en aquestes eleccions.

Des de Marea Granate s’ha fet tot el possible per intentar trencar les cadenes imposades per aquesta Llei de Vot Pregat aprovada pel PSOE i mantinguda contra vent i marea pel PP. Amb l’ajuda de desenes de persones, amb l’empenta d’alguns mitjans de comunicació dignes de tal nom i usant l’enginy i les xarxes hem difós, informat, denunciat i animat. El resultat, a la vista està, és decebedora, per molt que hagi augmentat en un punt percentual el nombre de precs acceptats en relació a altres comicis.

Una cosa quedi clara: això és un “pucherazo”. No estam davant una situació derivada d’un error burocràtic o d’un retard logístic. No: el privar a gairebé dos milions de persones del seu dret a vot en unes eleccions tan importants com les properes generals i fer-ho a més per enèsima vegada, solament té un nom: alterar el resultat de les urnes de manera il·legal. Perquè això no és molt diferent a l’implico de votants o a la substitució d’urnes durant un recompte. “Ens han estafat i, almenys, demanem que no s’utilitzin subterfugis: el 20D no hi seran totes perquè no les deixen estar”.

Article realitzat mitjançant una publicació de la Marea Granate

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.