Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Especials

Especials

Share to Google Plus

A continuació teniu un recull de material que l’equip de contrainfo.cat ha anat generant i que inclou: reportatges, guies i documents de temàtica variada.

Index

Anuari Contrainfo.cat

Anuari 2011

Des de contrainfo.cat va sorgir la iniciativa d’elaborar un anuari que fes un balanç de les diferents lluites dels moviments socials que hi ha hagut durant l’any 2011 a Mallorca. Per dur a terme aquesta tasca, hem comptat amb la col·laboració de més de trenta activistes vinculats a un ampli ventall dels moviments socials de la nostra terra. L’Anuari és un llibret de 60 pàgines i que, a part de resumir les principals notícies esdevengudes durant el primer any del nostre web, també fa una repassada a l’estat de salut de lluites tan diverses com el moviment 15M, l’agroecologia, l’okupació, la defensa del territori i la llengua, etc.


Annuari 2012Aquest any 2012 en hem tornat a engrescar per tornar a treure a la llum un anuari que faci balanç de les lluites que s’han donat durant l’any a la nostra illa. La publicació sols ha estat possible gràcies a una quarantena d’activistes que amb el seu testimoni, feina i esforç han contribuït a crear un document molt valuós a l’hora d’analitzar l’escenari dels moviments socials a la nostra illa que, a més, desmenteix la típica idea que a Mallorca ningú no es mou.

Tornar


Annuari 2013Tercera edició de l’anuari de contrainfo.cat. 2013, l’any en el que els docents marcaren un abans i un després en les reivindicacions a l’àmbit de l’ensenyament

Tornar

Memòria contra l’oblit

Memòria contra l'oblitA Contrainfo.cat hem publicat tot una sèrie d’articles relacionats amb la recuperació de la memòria història i que hem emmarcat en l’especial Memòria contra l’oblit.

Tornar

Campanya d’objecció fiscal 2014

Campanya d'objecció fiscal 2014Què et pareix que els doblers dels teus impostos es destinin a pagar armes i sous de la policia que ens reprimeix i de l’exèrcit que manté el món en estat de guerra? Quina opinió et mereix que aquests s’utilitzin per sustentar a l’església catòlica i el seu projecte de control sobre l’educació, la moral i, fins i tot, dels nostres cossos?

Tornar

Mapa de la Repressió 2012

Especial mapa de la repressió 2012L‘any 2012 va estar protagonitzat per les nombroses protestes populars que es succeïren arreu del territori. Malauradament, però, també fou un any marcat per la dura onada repressiva contra els moviments socials. A Mallorca tancarem el 2012 amb unes xifres preocupants en relació amb les detencions, multes i processos judicials contra l’activisme. Caldria anar molts d’anys enrere per trobar una ràtzia semblant. Per això, des de Contrainfo.cat hem volgut resumir, en mapes i xifres, el panorama que queda en relació amb aquesta qüestió.

Tornar

Qui és qui en el capitalisme balear

Qui es qui en el capitalisme balearSi una cosa saben fer les elits capitalistes és envoltar-se de bona companyia. O, al manco, de la companyia que convé en cada moment. A continuació trobareu una descripció de les persones que han construït poderosos imperis al voltant del turisme de masses, que es beneficia del saqueig constant de recursos naturals i territorials. Són propietàries de grans grups d’hotels resorts i agències de viatges que conformen el complex industrial del turisme globalitzat. A continuació mirarem de fer una retrat robot del rostre del capitalisme balear.

Tornar

8 de Març, 8 mirades antipatriarcals

Especial 8 Març 2012

El 8 de març, més enllà d’una simple efemèride, es recorda les reivindicacions de més de 140 treballadores que moriren cremades a una fàbrica mentre feien vaga i exigien unes condicions laborals dignes. La lluita de les dones per rompre les cadenes de les opressions ha estat constant a través de la història, des de revoltes de camperoles fins a la defensa de les decisions sobre el propi cos, i ha anat evolucionant paral·lelament en diferents formes d’entendre el feminisme i el gènere.

Des de contrainfo.cat pensam que és molt important crear debat entorn d’aquest tema i, per això, hem demanat la col·laboració de vuit activistes perquè reflexionin sobre la qüestió del gènere, enfocada des de diferents perspectives.

Tornar

Apostasia és Alegria

Apostasia és alegria

Apostatar vol dir abandonar voluntàriament l’Església catòlica, en sobren les raons. Us presentam aquest especial en el qual se’ns facilita les passes per a apostatar. El podeu llegir a continuació o baixar-vos-el aquí.

Tornar

Guia pràctica: Com actuar en cas d’identificació o detenció

Materials Antirepressius

Hem elaborat una breu guia pràctica per conèixer els nostres drets i alguns consells útils davant d’una identificació o detenció per part de la policia. La podeu llegir aquí i també la podeu baixar aquí en PDF.

Tornar

Manual del piquet

Manual piquet

Els piquets en el dia de vaga general es converteixen una eina bàsica de la classe treballadora contra les envestides policials i mediàtiques i, també, contra la coacció patronal que mirarà d’impedir que les treballadores exercim el dret a vaga.

Tornar

Campanyes d’objecció fiscal

Especial Objecció Fiscal

Objecció Fiscal any 2010: L’objecció fiscal a la despesa militar és una acció antimilitarista de desobediència civil, és la disposició a no col·laborar amb l’Estat en les despeses de preparació de les guerres i en el manteniment de l’estructura militar. Aquesta disconformitat es tradueix en el moment de realitzar la declaració de la renda (IRPF) .


Especial Objecció Fiscal

Objecció Fiscal any 2011: Si pensam que un altre món és possible, aquest necessitarà de recursos, aprofundim en altres formes d’intercanvi de desobediència fiscal, de creació de riquesa. Aquí presentam una proposta de creació de recursos comunitaris, que pretenem sufragar-amb diferents formes d’insubmissió fiscal. Tots ens beneficiarem d’aquesta iniciativa, així que és important que tots ens fem partícips.


Especial Objecció Fiscal

Objecció Fiscal any 2012: A Contrainfo.cat, hem anat publicant diverses entrades relacionades amb la campanya d’objecció fiscal a l’IRPF a declaració de la renta 2012, amb aquesta entrada pretenem fer un recull d’aquestes diverses informacions per facilitar-ne l’accés.

Tornar

Granadures Desinformatives

Granadures desinformatives

Aquesta secció tracta de anar desgranant bona part de la desinformació que apareix a la premsa escrita.

Tornar

La vinyeta de l’oncle Tim

La vinyeta de l'oncle Tim

Dins un món d’imatges i immersos a la voràgine de la velocitat, una vinyeta anirà apareguent cada cert temps.

Tornar

Materials per pensar el moviment 15M

Materials per pensar el 15-M

Perquè pensam que l’acció ha d’anar acompanyada de la reflexió, a continuació compartim tota una sèrie de materials variats (principalment articles d’opinió que ajuden a analitzar o, al manco, a pensar una mica més, el fenomen del moviment 15-M.

Tornar