Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Defensa del territori

“L’esperit revolucionari (de Sa Dragonera) és especialment necessari a les Balears actuals”

Publicat per dia 7 juliol 2017 – 13:00Cap comentari | 753 views

“L’esperit revolucionari (de Sa Dragonera) és especialment necessari a les Balears actuals”

Share to Google Plus

L’ocupació de Sa Dragonera avui fa 40 anys marcà l’inici del camí per aconseguir la seva protecció. La passa valenta que donaren els ocupants va ser l’expressió revolucionària d’una part de la nostra societat, rebelada contra el procés de destrucció, emparat pel negoci turístic, d’alguns dels nostres més importants bens patrimonials. La seva iniciativa catalitzà la intervenció de diferents moviments socials i polítics en pro de la protecció d’un espai natural excepcional, declarat parc natural 18 anys més tard després d’una llarga batalla jurídica, social i política. El GOB aprofita l’aniversari per reiterar-los el més sincer reconeixement i agraïment.

Avui és el conjunt de les Balears el que requereix l’ocupació. Tot i comptar amb un govern pretesament progressista i sensible amb la natura i les persones, a la vista dels fets i la situació no apreciam ni voluntat ni capacitat suficient per esmenar el procés de transformació social i ambiental en que ens veim immersos i que, paradoxalment, afecta també els espais emblemàtics que, com Sa Dragonera, es salvaren (o això pensàrem) fa dècades. Els espais naturals protegits no romanen aliens al que està succeint a la resta del territori balear.

El millor reconeixement que el Govern pot fer als ocupants de Sa Dragonera és l’assumpció del seu esperit compromés, radical diran alguns. Ens situacions radicals cal adoptar posicions que n’estiguin a l’alçada.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.