Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Defensa del territori

Les bases del concurs per a la rehabilitació del Port del Molinar no garanteixen mantenir les dimensions actuals

Publicat per dia 28 maig 2017 – 15:54Cap comentari | 356 views

Les bases del concurs per a la rehabilitació del Port del Molinar no garanteixen mantenir les dimensions actuals

Share to Google Plus

Les entitats que integren la campanya ciutadana “Al Molinar, Port Petit” han analitzat les bases del concurs convocat per Autoritat Portuària i expressen públicament la desagradable sorpresa per una sèrie de continguts en aquest concurs que consideren força preocupants:

1- En cap lloc s’especifica que el mirall d’aigua i l’ocupació de la costa no pugui augmentar-se. Aquest fet fonamental és el principal argument de la nostra campanya de defensa del Port Petit del Molinar. Ben al contrari, en el plec de condicions tècniques en un moment determinat es llegeix: “Definició justificada d’alternatives …. ampliació de les aigües abrigades mitjançant ampliació o nova construcció d’obres d’abric…”.

2- Igualment es diu que hi podrien haver eslores de fins a 8 metres, quan la realitat de les dimensions actuals no dóna per aquesta grandària d’embarcació.

3- Pel que fa a l’edifici actual es cita textualment “inicialment es conservés”, afirmació que semblaria donar a entendre que finalment qui sap si podria no conservar-se. Es recorda que el compromís polític signat és conservar el port en les seves dimensions juntament amb l’edifici.

4- Encara que finalment tots aquests plantejaments nostres fossin assumits pels qui hauran de decidir la idea guanyadora d’aquest concurs, igualment ens continuen preocupant els terminis. Es volen garanties per a la protecció definitiva del ‘Port Petit del Molinar abans del final de la present legislatura.

Des de “Al ‘Molinar, Port Petit” es creu que és un error, involuntari s’espera, no haver marcat les línies vermelles en els plecs del concurs.

Recordem que estem davant un compromís polític de tots els partits que governen. La conservació del port del Molinar, en les seves dimensions actuals, a més del seu edifici, és un compromís polític i institucional.

Al Molinar, Port Petit recorda a les institucions el seu compromís amb la ciutadania i amb la campanya ciutadana de conservar el port.

El compromís per escrit de tots els partits que governen és clar: el petit port del Molinar ha de conservar les seves dimensions actual. Compromís no només signat per  MÉS, PSOE i Podem, sinó també per dos partits ara a l’oposició, el Pi i Ciutadans.

” Al Molinar, Port Petit” romandrà vigilant davant aquesta situació i si és necessari tornaràa reactivar la campanya amb més força.

Al Molinar, Port Petit ha demanat una reunió amb la presidenta Francina Armengol.

Davant d’aquesta situació la campanya ciutadana ha sol·licitat una reunió amb la presidenta del Govern Balear i en els pròxims dies la demanaran amb el president d’APB, Joan Gual de Torrella.

“No podem permetre que després de quatre intensos anys de lluita ciutadana aquest fet pugui posar en risc l’interès general.”

 

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.