Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » [Hivern anarquista] Xerrada: Si no hi ha vent s’haurà de remar

[Hivern anarquista] Xerrada: Si no hi ha vent s’haurà de remar

Share to Google Plus

Data i hora

24 de març de 2017
19:00 h. - 21:00 h.

Lloc

Ciutat - Ateneu Llibertari Estel Negre

Descripció

xerrada

L’anarquisme sempre és una amenaça potencial per a qualsevol Estat, molt més en temps turbulents o de certa conflictivitat. Per això el leviatan estatal no pot permetre que les seves idees i pràctiques s’estenguin entre els oprimits descontentats.

Els anys 2010-2014 han suposat un cicle de lluites i mobilitzacions que si bé han estat majoritàriament ciutadanistes i de defensa del perdut “benestar”, també han suposat l’extensió de lluites auto-organitzades i de ruptura de la pau social (vagues generals de 2010 i 2012, barri de Gamonal, Can Vies, successos en les marxes de la dignitat, envolta el congrés, bloqueig al Parlament de Catalunya,…), un augment de les iniciatives i espais llibertaris i un increment de la conflictivitat obrera i del nombre de sabotatges. En aquest context se succeeixen 5 macro-operacions policials contra l’anarquisme amb gran repercussió mediàtica i aplicació de la llei antiterrorista: l’Operació Columna, Operació Pandora, Operació Piñata, Operació Pandora 2 i Operació Ice que han deixat prop de 70 persones processades, moltes d’elles han hagut de patir presó, i un moviment copejat i perseguit.

Després de la Columna veien als GAC; van obrir la caixa de Pandora i els GAC van surar en el seu aire; van copejar la Piñata i davant els seus ulls els GAC; el gel (Ice) se’ls feia glaçons de GAC; s’expropiaven bancs a Alemanya i van veure allargar-se l’ombra dels GAC; fins a en una representació de titelles prenien forma els GAC… una paranoia de l’hòstia amb una realitat de presó i repressió.

De mans d’una companya que ha viscut en primera persona tot aquest procés xerrarem i actualitzarem la informació (amb novetats recents) de com es troben a dia d’avui els processos penals de les últimes operacions repressives contra les desenes de companyes acusades de pertinença a organització amb finalitats terroristes, la situació de les quals es troben a la presó i de l’última volta de rosca que els pretén vincular amb les últimes detencions de companyes anarquistes a Itàlia.

Després hi haurà un sopar en solidaritat amb les companyes anarquistes segrestades acusades d’expropiar bancs a Alemanya.Mapa

Carregant mapa...