Actualitat

Les notícies dels moviments socials de Mallorca

Opinió

Diferents articles de reflexió i anàlisi

Convocatòries

Agenda d'activitats dels moviments socials

Especials

Reportatges, guies i documents de temàtica variada

Participa-hi!

Som un projecte contrainformatiu autogestionat. Participa-hi!

Pàgina principal » Anuari 2016

L’anuari 2016 ja és aquí

Publicat per dia 17 abril 2017 – 8:11Cap comentari | 1.504 views

L’anuari 2016 ja és aquí

Share to Google Plus

Per sisè any consecutiu, contrainfo.cat treim la nostra publicació anual en paper.

Com a tots els nostres anuaris, intentam fer un balanç de les lluites amb l’ajuda d’articles d’activistes. L’anuari serveix doncs, per fer una pausa i reflexionar sobre l’estat actual i futur dels nostres moviments socials.

El paper, una eina indispensable.

Com ja hem manifestat en altres ocasions, des de contrainfo.cat veim com cada dia és més difícil contrainformar dins aquest oceà infinit de sobreinformació. Deglutim fragments mínims d’informació, en forma de titular+imatge menters les crestes de les ones enfonsen profundament els continguts de reflexió, investigació i opinió que ens molestam a generar aquells mitjans, que a bord d’un – precari- vaixell pirata, naveguem a contracorrent abordant temes silenciats pels mas media.

L’edició anual en paper, ens ajuda a desconectar d’aquesta lluita continua de visites, seguidores, likes i retwitts. Paper per sortir del nostre dia a dia de resistència contra les ones i tirar l’àncora, perquè pugem, entre totes, ser capaces d’aturar a reflexionar les nostres victòries els nostres encerts, observar les mancances i enfortir les nostres fulles de ruta. Per això et convidam a bussejar amb nosaltres dins les opinions que ens han fet arribar una trentena d’activistes.

T’avisam que si ets una de les habituals, aquest anuari pot ser et sorprengui. Tot i que les línies mestres segueixen sent les mateixes, trobaràs bastantes diferències amb els anteriors anuaris. És així com hem reflectit sense ser conscients l’estat actual de l’assemblea que conforma contrianfo.cat, cares noves, idees noves, formes de fer diferent i nous objectius. Estau atentes que em obert les veles i venim amb forces renovades pel proper abordatge.

Capfico:

Sobre els continguts que pots trobar dins l’anuari, -sense fer espòilers- repassam el 2016 amb ulleres morades; sororitat, visibilitats lèsbiques, urbanisme, amb el múscul de la memòria més enfortit que mai després de l’obertura de la fossa de porreres, amb tot el nostre cor als espais autogestionats de Mallorca, i tirant la mirada enrere realitzam l’autòpsia dels moviments sorgits arran del 15M.

Poca cosa més, hauràs notat que ens hem posat més marineres que mai, no té res a veure amb les ganes d’estiu que tenim (o si). Has de saber que aquest anuari és fruit de la col·laboració d’activistes que sempre són allà, com la nostra estimada xarxa de suport que tant ens han ajudat i suportat. A nosaltres sense saber-ho la mar ens ha servit d’inspiració i ha estat present durant tot l’anuari, així ho hem demostrat a la portada, que a l’hora és un petit homenatge a una persona que ja no tenim la sort de tenir a contrainfo. Moltes hores, i nirvis han servit finalment per poder tenir llest l’anuri2016 per Sant Jordi.

Aquesta setmana t’anirem informant d’on pots aconseguir-lo, on el presentarem, i perquè és tan “especial” aquest anuari!

La tripulació de contrainfo.cat us desitja un bon viatge a les profunditats  del nostre vostre anuari.

Fes un comentari!

Fes un comentari o enllaça des del teu web. També pots subscriure´t a aquests comentaris via RSS.

Digues la teva

Gravatar activat. Gravatar.